Gordijnen

Kamerhoge gordijnen

Het voordeel van een kamerhoge gordijnstof is dat de breedte onbeperkt is en het gordijn daarom naadloos geconfectioneerd kan worden.

Bij een kamerhoge gordijnstof is er wel een maximale hoogtemaat. De breedte van de stof bepaalt namelijk de hoogte van het gordijn. Wij leveren kamerhoge stoffen vanaf 280 cm tot maarliefst 415 hoogte!

In de collectie van Styling by Melissa is 95% van alle kamerhoge stoffen voorzien van een verzwaringskoord, waardoor deze stoffen nog mooier hangen. Daarnaast komen kamerhoge stoffen nog beter tot hun recht bij de confectieform Wave, dé trend van nu.

Verduisterende gordijnen

Soms is het fijn om bepaalde ruimtes snel donker te kunnen maken. Zo is het bijvoorbeeld in de zomermaanden erg aangenaam om je slaapkamer te verduisteren. Het is dan vaak langer licht en de zon komt weer vroeg op. Daarnaast kunnen verduisterende gordijnen uitkomst bieden in een televisiekamer of op een kantoor, waar zonlicht op het beeldscherm onwenselijk is. 

Verduisterende gordijnen bestaan vaak uit drie lagen die op elkaar geweven zijn, waardoor het daglicht wordt tegengehouden. Donkere kleuren verduisteren nog beter dan lichte kleuren. Verduisterende stoffen hebben te allen tijde een dimmende werking.

Daarnaast kunt u kiezen voor Black-out stoffen! Dit type stoffen is voorzien van een coating, waardoor het licht volledig wordt buitengesloten. 

Laat u goed adviseren door een van onze specialisten of de door u gekozen stof een dim-out of black-out stof is. Beide type stoffen vindt u terug in de collecties van Styling by Melissa.

In Between gordijnen

Naast een overgordijn of andere raamdecoratie is het mooi om je raam verder aan te kleden met een transparante of half-transparante stof. Deze stoffen geven overdag net dat beetje extra privacy, ze filteren het binnenvallende licht heel mooi en zijn vooral erg sfeervol.

Inbetweens zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Ze zijn wel transparant, maar door de weving en het garen is de stof voller. Dit zijn gordijnen waarbij je overdag wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. Let op! Men kan wel naar binnen kijken wanneer het ‘s avonds buiten donker is en er binnen licht aan is.

Al onze gordijnen worden geheel vrijblijvend en gratis voor uw ingemeten door een van onze specialisten en op maat gemaakt.